1. «Псюхе» ұғымы келесі мағынаны білдіреді



Дата17.06.2018
өлшемі43.5 Kb.
1. «Псюхе» ұғымы келесі мағынаны білдіреді:

A) сана;


B) мінез-құлық;

C) іс-әрекет;

D) жан;

E) ойлау.


2. Психологиялық ғылымдардың негізін қалайтын саласы:

А) әлеуметтік психология;

В) психодиагностика;

С) жалпы психология;

D) психотерапия;

Е) генетикалық психология.


3. Психология зерттейді:

А) тәрбие;

В) оқыту;
С) психиканы;
D) қоғамды;
Е) түстерді.
4. Адамның мiнезi….. анықталады.

A) эмоциялық көнiл-күйi арқылы;

B) ситуция арқылы;

C) қоршаған орта әсерi арқылы;

D) адамға қатынасы;

E) қызығушылықтар арқылы.


5. Жеке тұлғаның туа берiлген тұлғалық ерекшелiктерi:

A) темперамент;

B) ес;

C) ойлау;



D) ерiк;

E) зейiн.


6. Жеке тұлғаның өзiне-өзi баға беруi, бұл

A) ұмтылыс;

B) сендiру;

C) өзiн-өзi бағалау;

D) сын;

E) талаптану деңгейi.


7. Инстинкт дегенiмiз…

A) адам мен жануарлардың туа берiлген психика қурылымдарының

бiрлестiгi;

B) қажеттiлiктер негiзiнде саналы мiнез-құлық;

C) санадан тыс жолмен шындықты бейнелеу;

D) қалау;

E) мотивтердi мойындау.


8. Жеке тұлға ретiндегi адамның тұрақты ерекшелiктерiнiң

жиынтығы, бұл:

A) мiнез;

B) ойлау;

C) ерiк;

D) эмоция;

E) сезiм.
9. Жоғары эмоционалдылығы және аса қозғалыштылығымен

ерекшеленетiн темперамент типi:

A) флегматик;

B) холерик;

C) меланхолик;

D) сангвиник;

E) шизофреник.
10. Аса байыпты, ұстамдылығымен ерекшеленетiн темперамент

типi:


A) холерик;

B) сангвиник;

C) флегматик;

D) меланхолик;

E) романтик.
11. өзiн-өзi меңгерумен, мiнезiнiң байыптылығы және ерiк күшiнiң

мықтылығымен сипатталатын темперамент типi:

A) флегматик;

B) меланхолик;

C) холерик;

D) сангвиник;

E) гуманист.
12. Депрессияға жақын темперамент типi:

A) меланхолик;

В) флегматик;

C) сангвиник;

D) холерик;

E) астеник.


13. Адамға ғана тән психикалық бейнелену түрі қалай аталады?

А) рефлекс;

В) сана;

С) инстинкт;

D) интеллект;

Е) дағды.

14. Ойлауды дамытуға бағытталған іс әрекет - бұл...

А) қылық;

В) қарым-қатынас;

С) қозғалыс;

D) оқу;

Е) зейін.



15. Ойын дегеніміз ...

А) қажеттілікті қанағаттандыру үшін шындықты қайта жасау;

В) қоғамдық тәжірибені меңгеру және қайта құру;

С) адамдар арасындағы хабар алмасу;

D) танымдық аумақтың қалыптасуы;

Е) жеке тұлғаның мінез-құлық көрсетуі.

16. Еңбек - бұл...

А) жемістілікке байланысты шындықты қайта жасау;

В) қоғамдық тәжірибені меңгеру және қайта құру;

С) адамдар арасындағы хабар алмасу;

D) танымдық аумақтың қалыптасуы;

Е) жеке тұлғаның мінез-құлқы.

17. Қарым-қатынас - бұл...

А) шындықты қайта жасау;

В) тәжірибені меңгеру және қайта құру;

С) адамдар арасындағы хабар алмасу;

D) танымдық аумақтың қалыптасуы;
18. Оқу – бұл...

А) шындықты қайта жасау;

В) тәжірибені меңгеру және қайта құру;

С) адамдар арасындағы хабар алмасу;

D) танымдық аумақтың дамуы;

Е) жеке тұлғаның мінез-құлқы.

19. Түйсік – бұл...

А) қылықты саналы басқару;

В) ертеде қабылданған бейне;

С) шындықты шығармашылық тұрғыда қайта құру;

D) сананың бағыттылығы;

Е) заттардың жеке қасиеттері


20. Есті жоғалту -

A) амнезия;

B) фрустрация;

C) афазия;

D) тежелу;

E) реминисценция

Дұрыс жауаптар:
1) D

2) C


3) C

4) C


5) A

6) C


7) C

8) A


9) B

10) C


11) D

12) A


13) B

14) D


15) B

16) A


17) C

18) D


19) E

20) A

Достарыңызбен бөлісу:




©engime.org 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет