Сабақтың тақырыбы Қарапайым теңдеулер құруға арналған есептер Сілтеме Жоспар



бет1/5
Дата01.05.2017
өлшемі0,59 Mb.
түріСабақ
  1   2   3   4   5
САБАҚ ЖОСПАРЫ

Қызылорда облысы Арал қаласы № 220 мектеп Изекеева Райса



ІІІ тоқсан

19.2.2014ж

45 минут

Пәні: математика

3 Г сынып

Сабақтың тақырыбы

Қарапайым теңдеулер құруға арналған есептер

Сілтеме

Жоспар

Жалпы мақсаты

Қарапайым теңдеулер құруға арналған есептерді шығаруды меңгере түсетін болады.

Күтілетін нәтиже

Қарапайым теңдеулер құруға арналған есептерді шығаруды білетін болады.

Негізгі идеялар

Топта, жұпта бірлесіп жұмыс жасай отырып қарапайым теңдеулер құруға берілген есептерді шығаруды меңгеруі.

Тапсырмалар

Топтық жұмыс « Теңдеу құр »

Жұптық жұмыс « Теріп жаз »

Жеке жұмыс « Деңгейлік тапсырма »


Сабақ бойынша мұғалімнің жазбалары: (мұғалім және оқушы немен айналысады?)

Мұғалімнің іс - әрекеті

Оқушының іс - әрекеті

Уақыты

І. Ұйымдастыру кезеңі

Сәлемдесу



1. Психологиялық ахуал туғызу

Терең ғылым сананың,

Тегі деп ой саламын.

Маңыз беріп оқимын,

Математика сабағын.

2. Топқа бөлу.

Арифметикалық амалдарды ата.



ІІ. Үй тапсырмасын талдау

№ 9


764 -255 542+178 864-353 728+272

409+232 284+326 537-128 600 -554



ІІІ. Миға шабуыл:

Интербелсенді тақтадан х + 21= 36 көрсетіледі.

1. Тақтада не көріп тұрмыз ?

2. Неліктен мұны теңдеу дейміз ?

3. Бұл жерде қай компонент белгісіз ?

4. Белгісіз қосылғышты қалай табамыз ?

5. Қалай дәлелдер едің ?

Мадақтап, қолпаштап отырамын.

ІҮ. "Ширату":

5есе кеміт:350,200,300,40,10,45,100,150,500

6 есе арттыр: 20 , 80 , 100 , 9

Ү. Жаңа сабақ

Сабақ тақырыбы мен мақсатын таныстырамын.



VІ. Топтық жұмыс "Теңдеу құр "

Тақтадағы сандықшадан әр топ тапсырма алады.

І топқа: № 5 (1)

Бір көйлек тігу үшін 3 м мата қажет. Осындай 7 көйлек тігу үшін неше метр мата керек ?

ІІ топқа: №5 (2)

Туристік саяхатқа 54адам барады. Егер әр шатырға 6 адамнан орналасатын болса, олар өздерімен неше шатыр алып шығуы керек ?

ІІІ топқа: № 5 (3)

Мектеп буфетіне 8 үстел жанына 48 орындық тең бөлініп қойылған. Әр үстел жанына неше орындықтан қойылған ?

ІҮ топқа:

Балабақшаға әкелінген 45 ойыншық 5 топқа бөліп берілді. Әр топқа қанша ойыншықтан келді ?

Топ пікірлерін тыңдау

VІІ.Сергіту сәті "Үндемес" ойыны

Теңдік тура болатындай етіп, қалып қойған амал таңбасын көрсет.

70 2 = 140 4 9 =36

400 10 = 40 16 4 = 64

560 8 = 70 78 1 =78

Мадақтау


ҮІІІ. Жұптық жұмыс «Өрнектерді тап»

Нәтижесі екі таңбалы сан болатын өрнектерді тауып, мәнін жаз.

І жұпқа

56 - 13 х 4 (84 -76)+28 16 +(120 : 4)



ІІ жұпқа

25 х3 -15х4 48+(5х4)-59 (300:5 -6) :9

ІІІ жұпқа

7х6 +34 х0 (33х3+1) :5 80 :10 +11 : 11


ІХ.Жеке жұмыс«Өз бетінше жұмыс»

Тақтамен жұмыс:

: 20 = 40 ( қалд.10) :30=30 ( қалд.10)

707: 100= (қалд. ) 84:10= (қалд. )


Х . Жеке жұмыс

«Сәйкестікті анықта»

есеп

теңдеу

Бірнеше кг алма және 24 кг алмұрт сатып алынды. Сатып алынған алмұрт алмадан 8 кг кем. Қанша алма сатып алынды ?

8 х Х= 24

24 кг алма және алмұрт сатып алынды. Сатып алынған алмұрттың массасы 8 кг. Неше кг алма сатып алынды ?

8 + Х = 24

Ойлаған санды 8 есе кеміткенде 24 шықты. Қандай сан ойланды ?

Х - 8 = 24



8 санын бірнеше есе арттырғанда 24 шықты.8 саны неше есе арттырылды?

Х : 8 = 24




ХІ. Кері байланыс парағын толтыру :

Оқушыларды бағалау


Сәлемдеседі


Шеңберде тұрып хормен айтады.

Қосу, азайту, көбейту, бөлу амалдарының атау арқылы төрт топқа бөлінеді.


764-255=509 542+178=720 864-353=511 728+272=1000 409+232=641 284+326=610 537-128=409 600-554=46

Сұрақтарға толық жауап береді.

70, 40, 60, 8, 2, 9, 20, 30, 100

Т е ң д е у л е р

120, 480, 600, 54

қ ұ р у


Х : 3 = 7

Х = 21


Ж: 21 метр мата керек.

54 : х = 6

х = 9

Ж: 9 шатыр алып шығуы керек.



48 : Х = 8

Х = 6


Ж: 6 орындықтан қойылған.
Х х 5 = 45

Х = 9


Ж: 9 ойыншықтан келді.

Әр топтан спикер шығып, топ жұмысын қорғайды.

Топтар бір - бірін екі жұлдыз, бір ұсыныс арқылы бағалайды.

70 х 2 = 140 4 х 9 =36

400 : 10 = 40 16 х 4 = 64

560 : 8 = 70 78 х1 =78

Ж ұ п т ы қ деген сөз шығады.
(84-76)+28=36 16+(120 : 4) = 46
25х3-15х4=15
7х6+34х0= 42 (33х3+1):5=20

Жұптар жұмыстарын алмастырып бір - бірін бағалайды.


810:20=40(қалд.10) 910:30=30(қалд.10)

39: 9 = 4 (қалд. 3) 38:8= 4 (қалд. 6)




есеп




теңдеу

Бірнеше кг алма және 24 кг алмұрт сатып алынды. Сатып алынған алмұрт алмадан 8 кг кем. Қанша алма сатып алынды ?




8 х Х= 24

24 кг алма және алмұрт сатып алынды. Сатып алынған алмұрттың массасы 8 кг. Неше кг алма сатып алынды ?




8 + Х =24

Ойлаған санды 8 есе кеміткенде 24 шықты. Қандай сан ойланды ?


Х - 8 = 24



8 санын бірнеше есе арттырғанда 24 шықты.8 саны неше есе арттырылды?


Х : 8 = 24




2 минут


2 минут

4 минут
3 минут

5 минут

1 минут


тан

1 минут


тан

3 минут

5 минут

4 минут
4 минут


5 минут





Кейінгі тапсырма

№ 9 191- бет орындап келу.




Каталог: wp-content -> uploads -> lessons
lessons -> Сабақтың тақырыбы Оқытуда қолданылатын әдіс-тәсілдер Сабақта 7 модульдің кіріктірілуі
lessons -> Қазақстан Республикасының Конституциясы туралы мағлұмат
lessons -> Сабақ жоспары (Өңделген оқулық бойынша жасалған) Алматы 2010
lessons -> Сабақтың тақырыбы: Абайдың қара сөздері
lessons -> Тәрбие сағатының тақырыбы: «Көкжиегім келешегім» Тәрбие сағатының мақсаты
lessons -> Сабақтың тақырыбы: Олжас Сүлейменов «Арғымақ», «Қыз қуу», «Махамбетке» 2
lessons -> Сабақтың тақырыбы:
lessons -> Сабақтың тақырыбы Оқытуда қолданылатын әдіс-тәсілдер Сабақта 7 модульдің кіріктірілуі
lessons -> Сабақтың тақырыбы: Кіріспе. Әдебиет өнердің бір саласы Сабақтың мақсаты: Білімділік
lessons -> Тәрбие сағатының тақырыбы: Елбасы-ел тірегі Мақсаты


Достарыңызбен бөлісу:
  1   2   3   4   5


©engime.org 2017
әкімшілігінің қараңыз

енгізу | тіркеу
    Басты бет


материалдарды жүктеу