Экранға " Сәлем, әлем!"(тырнақшасыз) сөзі шығатындай программаның дұрыс жауабын көрсетіңіз



Дата20.11.2022
өлшемі20,91 Kb.
#159019
түріПрограмма
Байланысты:
6 СЫНЫП ТЕСТ


Олимпиада тапсырмалары
6- сынып

  1. Экранға " Сәлем, әлем!"(тырнақшасыз) сөзі шығатындай программаның дұрыс жауабын көрсетіңіз

  1. print('Сәлем, әлем!')

  2. print(Сәлем, әлем!)

  3. print('Сәлем, әлем')

  1. Бақытты дәйектілік 1

"Тірі қалу" Хит сериясы кейіпкерлерге сәттілік әкеліп, лотереядағы джекпотты жеңуге көмектескен 4 8 15 16 23 42 сандар тізбегін қолданды. Берілген сандар тізбегін олардың арасында бір бос орынмен шығаратын бағдарламасы жазылған дұрыс жауапты көрсетіңіз. Мәтін '4 8 15 16 23 42' қолдануға болмайды. Print() пәрменінің үтір арқылы көрсетілген бірнеше аргументтерді шығару мүмкіндігін пайдаланыңыз.

  1. print(4 8 15 16 23 42)

  2. print('4 8 15 16 23 42')

  3. print('4')

print('8')
print('15')
print('16')
print('23')

  1. Бақытты дәйектілік 2

Алдыңғы бағдарламаны 4 8 15 16 23 42 тізбегінің әрбір саны бөлек жолда шығатын программа кодын көрсетіңіз. Ескерту. Әрбір келесі print () пәрмені жаңа жолдан бастап көрсетілген мәтінді шығарады.

  1. print('4')

print('8')
print('15')
print('16')
print('23')
print('42')

  1. print('4, 8, 15, 16, 23, 42')

  2. print('4 8 15 16 23 42')

  1. Информатика – бұл … ғылым

А)техникалық тасымалдаушыға ақпараттарды орналастыру туралы;
B)мәліметтерді сақтау және берілгендерді сұрыптау туралы;
C)ЭЕМ көмегімен ақпараттарды жинақтау, өңдеу , сақтау және беру, оның қасиеттері, берілу тәсілдері туралы;

  1. Компьютердің жұмыс жасауы үшін кіретін қажетті құрылғылар:

А)принтер, жүйелік блок, пернетақта;
B )жүйелік блок, дискінің қозғағышы, тышқан;
C)жүйелік блок, монитор, пернетақта;

  1. Көзден экранға дейінгі арақашықтық қанша болу керек?

А)10-10 см
B)40-50 см
C) 60-70 см

  1. Осы информатика оқулығында келтірілген мәліметтер негізінен ақрараттың қай түріне жатады?

А)мәтіндік және графикалық
B)графикалық және естілетін
C)электромагниттік және көрінетін

  1. Ақпаратты сақтау үшін адамдар нені қолданбайды?

А)қағазды
B)тасты
C)суды

  1. Қойылған мақсатқа жетудегі ақпаратпен атқарылатын іс- әрекет қалай аталады

A) ақпараттық үдеріс
B)ақпарттың дәлдігі
C)ақпараттық қабылдау

  1. Шындық,толықтық,дұрыстық,дәлдік,өзектілік,құндылық- бұлар:

А)ақпараттың қасиеттері
B)ақпараттың түрлері
C)ақпараттық үдеріс

  1. Вирус- ол ...

A) файлдарды көшіруге арналған программа
B) операциялық жүйедегі қателердің салдары
C) көбеюге қабілетті зақымдаушы программа

  1. Антивирус-ол...

A)файлдарды көшіруге арналған программа
B)компьютерлік вирустарды жоюға арналған программа
C)вирустарды құруға арналған программа

  1. Бағдарламаға енгізу мәтін жолы – адамның аты. Сәлемдесу сөзін «Сәлеметсіз бе» (тырнақшасыз) түрінде, одан кейін үтір және бос орын, содан кейін терген атыңызды көрсететін бағдарламаны жазыңыз. Деректерді енгізу пішімі Бағдарламаға енгізу бір жол – адамның аты. Шығару пішімі Бағдарлама мәтінді мәселенің шартына сәйкес көрсетуі керек. Ескерту. Мәтінді оқу үшін input() командасын, экрандағы мәтінді басып шығару үшін print() командасын пайдаланыңыз.

A)print('Сәлем,', input())
B)print('Сәлем,'input())
C)print('Сәлем,', input)

  1. Қайсысы алғашқы есептеу құрылғысы емес?

А)шоттар
B)калькулятор
C)соробан

  1. Алғашқы ЭЕМ қай жылы пайда болды?

А)1946 ж.
B)1949 ж.
C)1980 ж.

  1. Бірінші буын компьютерлерінің элементтік базасы-ол:

А)транзистор
B)интегралдық сызба
C)электрондық лампа



  1. Екінші буын компьютерлерінің элементтік базасы:

А)транзистор
B)электрондық лампа
C) үлен интегралдық сызба



  1. Бірінші электрондық компьютер болған есептеуіш машина қалай аталады?

А)АВС
B)БЭСМ-2
C) ENIAC

  1. Қай буынның компьютерлері дербес компьютерлер деп аталады?

А)екінші
B)төртінші
C) бесінші



  1. Ақпарат компьютердің қай құрылғысында өңделеді?

A)монитор
B)сыртқы жады
C)процессор

  1. Сүйікті команда Бағдарламаға енгізілетін мәтін – футбол командасының атауы. Оны экранда «- чемпион!» сөздерімен қайталайтын программа жазыңыз. (тырнақшасыз). Деректерді енгізу пішімі Бағдарламаға енгізу ретінде футбол командасының аты берілген. Шығару пішімі -Бағдарлама мәтінді мәселенің шарттарына сәйкес көрсетуі керек.

Ескерту. Мәтінді оқу үшін input() командасын, экрандағы мәтінді басып шығару үшін print() командасын пайдаланыңыз.
үлгі енгізу: Барселона
үлгі шығару: Барселона чемпион!
А) a = input()
print(a,- чемпион!)
B) a = input
print(a,'- чемпион!')
C) a = input()
print(a,'- чемпион!')

  1. Менен кейін қайталаңыз 1

Үш жолды кезекпен оқитын, содан кейін олардың әрқайсысын бөлек жолда бір реттілікпен шығаратын программа жазыңыз. Деректерді енгізу пішімі Бағдарламаға кіріс үш жолдан тұрады, әрқайсысы жеке жолда. Шығару пішімі Бағдарлама енгізілген жолдарды бір реттілікпен, әрқайсысы бөлек жолда шығаруы керек. Ескерту. Мәтінді оқу үшін input() командасын, экрандағы мәтінді басып шығару үшін print() командасын пайдаланыңыз.
A) a = input()
b = input()
c = input()
print(a)
print(b)
print(c)
B) a = input()
b = input()
c = input()
print(a b c)
C) a b c = input()
print(a)
print(b)
print(c)

  1. Менен кейін қайталаңыз 2

Үш жолды кезекпен оқитын, содан кейін олардың әрқайсысы жеке жолда кері ретпен шығаратын программа жазыңыз. Деректерді енгізу пішімі Бағдарламаға кіріс үш жолдан тұрады, әрқайсысы жеке жолда. Шығару пішімі Бағдарлама енгізілген жолдарды кері ретпен, әрқайсысы бөлек жолда шығаруы керек. Ескерту. Енгізілген мәтін жолдарын сақтау үшін 3 айнымалы мәнді пайдаланыңыз.
А) a=input()
b=input()
v=input()
print(v)
print(b)
print(a)
B) a=input()
b=input()
v=input()
print(a)
print(b)
print(v)
C) a=input()
b=input()
v=input()
print(v b a)


  1. Келесі кодты орындау нәтижесінде не көрсетіледі? басып шығару('31', '12', '2019', қыркүйек='-')

A) 31122019
B) 31-12-2019
C) 31,12,2019

  1. Экранда «I***like***Python» мәтінін (тырнақшасыз) көрсететін программа жазыңыз.

A) print('I','like','Python', sep='***')
B)print('I','like','Python', sep='**')
C) print('I',like,Python', sep='***')

ЖАУАПТАРЫ


1.A 15. A
2.B 16. C
3.A 17.A
4.C 18. C
5.C 19.B
6.C 20. C
7.A 21. C
8.C 22. A
9.A 23.A
10.A 24.B
11.C 25. A
12.C
13.A
14.B

Достарыңызбен бөлісу:




©engime.org 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет